Tuolin päällinen

Toinen näyttö suoritettu. Tein päällisen lapsen huoneen tuoliin ja kuittasin sillä tuotteen valmistamisen kokonaisuuden.

Lähtötilanne tässä. Huone muutenkin ihan hurjassa kunnossa, kun se on puolittain toimittanut varastonkin virkaa. Tuolin ttakse on helppo ollut työntää kaikkea mikä ei kaappeihin ole mahtunut.


Kangasvalintoihin inspiksenä huoneeseen jo aiemmin ostamani verhot. Sinistä, violettiä, pinkkiä. Kuva näkyy tuolla alla myöhemmin.
Paloista ne kankaat sitten löysin. Ihan jotain muuta kuin alumperin mietin, mutta hinta saneli tässä aika paljon. Olen kyllä tyytyväinen näin jälkikäteen.

Muotoilin kaavan tuolin päälle lakanakankaasta. Niistä ompelin myös ekan proton.


Ja tässä ensimmäinen sovitus oikealla kankaalla. Vielä piti korjailla ja vaihdoin nuo käsinojan etuosatkin farkkuun. Ensin olin suunnitellut siihen sinistä kangasta mutta yleisilme oli jotenkin sotkuinen.


Ompelukoneen alta jostakin nappasin öljyä tuohon punaiseen kankaaseen. Yritin öljynpuhdistusaineella putsata sitä pois, tuloksetta.
En kyllä kovin pitkäksi aikaa jäänyt neuvottamaksi, vaan aloin miettiä miten peitän sotkun ja samalla piristän tuolia.

Nappasin verhosta mandala-kuvion ja aloin virkkaamaan. Ja tadaa!




Istuintyyny on käännettävä, toinen puoli punainen, toinen farkkua. Tuolin fiilis muuttuu hetkessä.
Takana on vetoketju.
Mandalat on puuvillalankaa ja pesutestattu. Kankaat tietenkin pesty ja kutistettu. Joten päällisten peseminen jatkossa ei pitäisi aiheuttaa yllätyksiä kutistumisen tai värin leviämisen suhteen.

Reilun viikon työtunnit tähän yhteensä kului. Muotoilu on aikaa vievää ja virkkaukseen kului enemmän aikaa kuin itse päällisen ompeluun.

Samalla valmistui autotalli ja ylimääräinen roina saatiin siivottua huoneesta pois. Nyt siellä näyttää ihan oikeasti pienen tytön huoneelta. (Ison tytön jos tyttäreltäni kysytään!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neulatyyny käsivarteen

Kasvivärjätyt langat

Työharjoittelu